ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΙΟΣ

Γεννήθηκε στις 13-4-1975 στην Αθήνα και έχει καταγωγή απο την Ήπειρο.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:

Σε ηλικία 11 ετών αρχίζει η παρακολούθηση μαθημάτων , στην Παραδοσιακή Σχολή Λαϊκής Μουσικής , Αριστείδη Μόσχου.

Παρακολούθηση μαθημάτων λαούτου, επί 4 έτη , με δάσκαλο τον Χρήστο Ζώτο.

Παρακολούθηση μαθημάτων λαϊκής και κλασικής κιθάρας , επί 7 έτη, με δασκάλους τους Κώστα Κουκουλίνη και Γιώτη Σαμαρά.

Παρακολούθηση μαθημάτων μπουζουκιού , επί 4 έτη, με δασκάλους τους Θέμη Παπαβασιλείου και Γιάννη Παλαιολόγου.

Παρακολούθηση μαθημάτων Βυζαντινής μουσικής , επί 2 έτη, με δάσκαλο τον Χρήστο Πανάγου.

Παρακολούθηση μαθημάτων στο ούτι , επί 2 έτη, με δάσκαλο τον Νίκο Σαραγούδα.

Παρακολούθηση μαθημάτων φωνητικής, επί 2 έτη, με δασκάλα την Αγγελική Σώχου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

Από το 1998 έως το 2008, παραδίδει μαθήματα μουσικής (λαϊκή κιθάρα,μπουζούκι), στη σχολή του Αριστείδη Μόσχου, στο Εθνικό Ωδείο , «Παράρτημα Πολυγώνου» και στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Νέα Ζωή).

Την περίοδο 1992-2002 συμμετείχε ως μέλος της ορχήστρας του Αριστείδη Μόσχου σε δεκάδες μουσικές παραστάσεις σε ολόκληρη την Ελλαδα.

Το 1997, συμμετείχε ως μουσικός στην τελετή λήξης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης , Θεσσαλονίκη, δίπλα στους Goran Bregovic , Γιώργο Νταλάρα και Αριστείδη Μόσχο.

Από το 2000 υπήρξε τακτικός συνεργάτης της εκπομπής «Μουσική Παράδοση» (ΕΤ1), με παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα.

Το 2002, είχε συμμετοχή ως μουσικός στην παράσταση «Καραγκιόζης Μιούζικαλ» , υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε.Μ. και σκηνοθεσία Μέμης Σπυράτου.

Το 2004, συμμετείχε ως μουσικός στις εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Το 2006, συμμετείχε  ως μουσικός με την ορχήστρα «Σύγχρονης Μουσικής» της ΕΡΤ σε εκδηλώσεις στις Κυκλάδες, με μαέστρους τους Α. Πυλαρινό και Γ. Δεσποτίδη.

Το 2007, συμμετείχε ως μουσικός στη μουσική παράσταση “Imitlerim Smyrné”, με ερμηνεύτρια την Μαρία Σουλτάτου και σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Το 2008, συμμετείχε  ως μουσικός στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο αξιότιμος κ. Μάτσας», με ερμηνευτές τους Νταλάρα, Αλεξίου, Μαρινέλλα, Πάριο.

Το 2009 συμμετείχε ως μουσικός σε παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα Νομαρχίας Άρτας με συμμετοχή των Franco Simone, Μπάμπη Στόκα, Καλλιόπη Βέττα, Μαρία Σουλτάτου, ορχήστρα Ωδείου Kodally, Νίκο Τουλιάτο και ομάδα κρουστών Ηχόδραση και ορχήστρα Νίκου Παπακώστα Canto Mediterraneo.

Από το 2009 συμμετέχει στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» συνοδευοντας με το μπουζουκι και το λαουτο του τους πιο καταξιωμενους ελληνες καλλιτεχνες.

Το 2016 κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ο δίσκος έχει … 13», στην οποία συμμετέχουν δεκατρείς καταξιωμένοι τραγουδιστές και περιέχει δεκατρία νέα τραγούδια . Μας συστήνεται ως συνθέτης σε όλα τα τραγούδια του δίσκου, ενώ σε μερικά από αυτά έχει επιμεληθεί την ενορχήστρωση και σε άλλα έχει γράψει και τους στίχους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ ΜΑΡΙΑ ΨΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ »