ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΙΝΗΣ

Γεννήθηκε (1971),μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα και κατάγεται από την Νότιο Εύβοια και τη Θεσπρωτία.Εχει,εκτός της ελληνικής,Αυστραλιανή υπηκοότητα.

Σε νεαρή ηλικία αρχίζει να μαθαίνει αρμόνιο. Ο μεγαλύτερος αδερφός του(κιθαρίστας),τού δείχνει τα πρώτα βήματα στη μουσική.Αργότερα έφηβος,συμμετέχει σε ερασιτεχνικά και σχολικά μουσικά σχήματα,μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς καί ξεκινά να μελετά ακκορντεόν. Παράλληλα αρχίζει να γνωρίζει τα μουσικά ιδιώματα της Ελληνικής λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής μαζί με το δίδυμο αδερφό του Βαγγέλη,τραγουδιστή,λαϊκής,παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής.

Μετά το λύκειο σπουδάζει αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων/Interior Design,ζωγραφική, ιστορία της Τέχνης και παίζει ακορντεόν επαγγελματικά. Μετά τη στρατιωτική θητεία διδάσκεται για κάποια χρόνια, τεχνική του ακορντεόν από τον δεξιοτέχνη και καθηγητή του ακορντεόν και bayan, Ηρακλή Βαβάτσικα και παράλληλα γνωρίζει περισσότερο τις μουσικές του κόσμου(ethnic,jazz, latin,tango κ.α).

Από το 1991 μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες μουσικούς,τραγουδιστές και καλλιτέχνες στη δισκογραφία,σε συναυλιακούς χώρους,μουσικές σκηνές,κέντρα διασκέδασης,τηλεόραση,ραδιόφωνο,θέατρο και δρώμενα τέχνης.Εχει παίξει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα,Κύπρο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού,Ευρώπη,Τουρκία,Ισραήλ κ.α.

Από το 2014 συμμετέχει στο συγκρότημα ρεμπέτικης και σμυρνέικης μουσικής ¨Κομπανία¨με πολλές ζωντανές εμφανίσεις κυρίως εκτός Ελλάδος αλλά και εντός.

Συνεργασίες με γνωστούς συνθέτες,τραγουδιστές,μουσικούς κ.α:

Γιάννης Πάριος,Παντελής Θαλασσινός,Ορφέας Περίδης,Haig Yazdjian,Μελίνα Κανά, Νίκος Ζιώγαλας, Λιζέτα Καλημέρη, Κατερίνα Κούκα, Γιώτα Νέγκα, Νάντια Καραγιάννη, Μαρία Σουλτάτου, Βούλα Σαββίδη, Βαγγέλης Κορακάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Βαγιόπουλος, Ημισκούμπρια, Μπάμπης Γκολές, Γιώργος Ξηντάρης, Αγάθωνας, Μαριώ, Στέλιος Βαμβακάρης, Σοφία Ασσυχίδου, Λάμπρος Καρελάς, Τασία Βέρρα, Γιάννης Βασιλόπουλος, Αντώνης Απέργης, Κώστας και Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μανώλης Πάππος, Χρήστος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Στεργιού, Νίκος Φιλιππίδης, ο τουμπίστας Γιάννης Ζουγανέλης, Παναγιώτης Λάλεζας,Κώστας Φέρρης,Αθως Δανέλης καί Ηλίας Καρελλάς(Θέατρο Σκιών)κ.α

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ »