ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

Γεννήθηκε  στην Αθήνα το 1981, όπου και μεγάλωσε.

Σε ηλικία 11 χρόνων, ξεκίνησε να μαθήματα  λαϊκής κιθάρας καθώς επίσης ξεκίνησε να τραγουδά σε µικρά σχολικά µουσικά σύνολα.

Από την ηλικία των  δεκαέξι ετών, ασχολείται πλέον επαγγελµατικά µε τη µουσική και µέχρι σήµερα έχει συµµετοχές σε παραστάσεις-συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μετρά στο βιογραφικό του σηµαντικές συνεργασίες, σε ζωντανές εµφανήσεις αλλά και δισκογραφικά, µε σπουδαίους µουσικούς και τραγουδιστές όπως οι ,Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Πάππος, Γιάννης Ζευγόλης και πολύ άλλοι.

Σηµαντική ήταν η συνεργασία και µαθητεία δίπλα σε δυο µεγάλους δασκάλους της Ελληνικής παραδοσιακής µουσικής, τον Χρόνη Αϊδονίδη και τη Δόµνα Σαµίου.

Μεγάλος σταθµός στην καριέρα του µέχρι σήµερα αποτελεί η συνεργασία του, ως βασικός τραγουδιστής, µε την ορχήστρα "Εστουδιαντίνα" µε την οποία ταξίδεψε µουσικά σε όλη την Ελλάδα και τον κόσµο δείχνοντας το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό χρώµα της Σµυρναϊκής σχολής τραγουδιού.

Το 2009 δηµιουργεί µαζί µε τον αδελφό του Νίκο Μέρµηγκα την Δισκογραφική εταιρία ANTart Productions (antartproductions.com) µε σκοπό την υποστήριξη και ανάδειξη της σύγχρονης µουσικής δηµιουργίας στην Ελλάδα.

Το 2017 κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά, µε τίτλο, "Λουλουδάκι του γκρεµού" σε µουσική του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη και στίχους του Μαρίνου Καρβελά και Σταύρου Δάλκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΑΡΙΑ ΨΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ »